vrijdag 10 mei 2013

Modeshow MooiZO 4 Ever 2013

Een modeshow door Atelier MooiZO, http://www.atelier-mooizo.nl/, in samenwerking met Young 4 Ever, http://www.young4ever.nl.
 
Begin dit jaar vond ik dat ik zon grote groep had met meiden die naailes volgen bij mij dat we wel eens een modeshow konden gaan doen. Meiden in elke groep waren razend enthousiast. Maar toen werd ik zwaar aan mijn belofte gehouden. Geen idee waar ik dat zou moeten gaan doen, ik liet het maar bezinken, dat doe ik vaker met ideeën die nog niet helemaal af zijn.
 
Een week later sta ik op het schoolplein te kletsen met Berber, ik enthousiast over mijn Atelier MooiZO, zij enthousiast over haar stichting Young 4 ever, ik had het over een modeshow maar geen locatie, maar Berber dacht dat we de Time-Out wel konden gebruiken als locatie. Joepie, kon ik de meiden weer enthousiast gaan maken.
 
In maart zijn we gaan zitten voor een kort draaiboek en wat er nodig was, zo geregeld allemaal. Ik  stuur brieven naar mijn naaistudentjes en oud-studentjes, in totaal doen er 12 meiden mee, van de 22 is dit een heel aantal.
 
Dan breekt de dag aan, Hemelvaart 2013, ik ben al vroeg wakker, eigenlijk niet zenuwachtig, alles is al geregeld en de spullen die meemoeten zijn klaar, zelfs mijn doemscenario dromen zijn uitgebleven (daar ben ik helaas heel goed in!).
 
De meiden zijn er om 11 uur, ze mogen hun spullen naar de zolder brengen, dit word hun kleedkamer voor vandaag. Er zijn vijf grote (nep)zussen, nichten en buurmeisjes die de visagie en het kappen op zich nemen. Later zullen deze meiden ervoor zorgen dat achter de schermen de volgordes goed geregeld zijn en er op tijd is omgekleed voor de volgende showronde.
Er word direct aan de slag gegaan met kappen en opmaken, omkleden en volgordes van kleding aandoen.
 
De meiden die als eerste helemaal mooi zijn gaan een fotoshoot doen met een professionele fotograaf https://www.facebook.com/jorianploegmanfotografie. De dames gaan er helemaal in op, je kunt wel zien dat er veel geoefend hebben de dag ervoor! En de foto’s?! Die zijn prachtig!!
 
Na even chillen op de grote loungebanken en wachten tot iedereen klaar is gaan we de show repeteren. Hier is ook geoefend merk ik. Ik heb een lijst gemaakt met een volgorde daarin, her en der moet nog een naam veranderd worden en er moeten nog wat rondes bij komen, er is ook zoveel kleding gemaakt. De muziek word getest en er gaat nog van alles mis. Oei oei, daar komen de eerste stressperikelen tevoorschijn.
 


 Na de eerste oefening gaan we nog even lunchen met wat drinken en een soepje erbij. De meiden komen weer wat tot rust.
 
Dan gaat het beginnen, er komen wat ouders, en andere familie binnengedruppeld. Nu gaat het echt beginnen, het ene meisje word wat stiller en de andere word giechelig of druk, toch best zenuwachtig, en ik ook inmiddels. Huppakee, naar de kleedkamer, kleding voor de eerste ronde aan! De regie is nu in handen van de meidengroep boven, ik sta beneden alle ouders te verwelkomen, de microfoon te testen en me eigen steeds meer zenuwachtig te voelen.
 
Als het even na tweeën is gaat het beginnen, ik vertel wat ik doe en hoe hard de meiden de laatste tijd hebben gewerkt om al hun prachtige kleding af te krijgen. En dat we naar de resultaten gaan kijken. Daar vliegen de zenuwen weg en gaan we beginnen.
De meiden lopen een fantastische show, het gaat niet een keer mis en het applaus van de supertrotse ouders mag er zijn, ik denk dat de hele buurt hiervan genoten heeft.
 
De laatste ronde lopen de meiden met de door mij ontworpen en door mijn zus gemaakte kleding, ze komen nu allemaal op, en glunderen van oor tot oor en zijn supertrots dat ze dit voor elkaar hebben gekregen! Ik ben ook apetrots op ze, en de ouders en andere familie zeker ook.
 
Nog een keer naar boven om hun mooiste kleding aan te doen voor een groepsfoto.
 

 
Na de groepsfoto is er de keuze om te blijven hangen of om lekker naar huis te gaan. Wij gaan opruimen.
 
Rond 4 uur ben ik ook thuis, trots op de meidengroep, trots op ons organisatie en met in mijn hoofd het feit dat we dit volgend jaar weer gaan doen, de meiden waren echt model voor één dag.

1 opmerking:

  1. Het was super geslaags!Belen voelde zich een waar Model.Gefeliciteerd!

    BeantwoordenVerwijderen