zondag 18 september 2011

Breien

Tsja, ik heb er niet zoveel mee met breien! Ik heb voor de 5 december van vorig jaar een sjaal voor Kim gemaakt, het werd al snel een poppensjaal, dagen mee bezig geweest! Soms passen dingen niet in je straatje!

Maar toen stond mijn tantetje op de stoep van de week met een paar superleuke gebreide knuffels;





Gaaf of wel.

En ze had nog wat mee;


 De slofjes hierboven zijn erg makkelijk zegt ze, zou ik dan toch...

En dan heb ik ook nog een moeder die prachtig kan breien. Een geweldige jas voor Kim.




En dan niet te vergeten allen poppenkleertjes die ze afgelopen jaren heeft gemaakt voor ons meiden;



Oordeel zelf... je zou toch zo aan het breien slagen.

donderdag 15 september 2011

Leuk Leuk Leuk

Heerlijk weer een paar leuke frutsels besteld voor de Crafty Sunday en voor de kinderfeestjes;

Heerlijk om te zien, ik kan niet wachten tot het Crafty Sunday is!

Dikke boa's

Dunne boa's

Nieuwe Stoffen binnen

Vandaag prachtige stoffen binnen gekregen!

De stof hieronder staat al heel lang op mijn wensen lijst, nu eindelijk binnen. Ik heb twee meter besteld, één om zelf te gebruiken en één voor de liefhebber. Ik weet nog niet wat ik ervan ga maken maar dat komt wel!
Katoen Satijn, Eyes of the World.


De stoffen hieronder zijn een bestelling. Het zijn prachtige stevige stoffen, in het echt nog mooier dan op de foto!
Cotton twill van Harmony Art. Aqua, Light Green en Let it Grow.
Zodra mijn webshop af is zijn al deze stoffen ook via de webshop te bestellen, jullie zijn de eerste die het horen!

woensdag 14 september 2011

Kinderlessen

Daar komen de kinderen weer. Na een zomervakantie stop gaat iedereen weer fanatiek van start. De een zonder ervaring en de ander weet al wat. Allemaal met hun eigen idee over dat wat mooi is en wat ze willen maken, wat zal ik een hoop leren van hun komend naailes seizoen!

Yes, de kinderlessen zijn weer begonnen


Femke haar ontwerp voor een mooi lappen-tas.

Dessa met haar kussenhoes die voor oma word, want die is bijna jarig.

Marie is inspiratie aan het opdoen voor haar volgende project.

Valérie haar ballonrok-in-wording aan het strijken.

Dana met haar één-les-kussenhoes, later komt er nog een prachtig hart op.

Aimee druk aan het werk aan haar galajurk.

Dit word straks een prachtige galajurk gebaseerd op een patroon uit het boekje Jurk & zo.

Het word al wat, en dat van oude gordijnen!
Roel met zijn ontwerp voor een lekker groot kussen.

dinsdag 6 september 2011

Open dag

Vandaag mijn open dag, ik moet nog een paar voorbereidingen treffen en dan zien we hoe het gaat.

Kom lekker langs om te kijken wat ik van het najaar allemaal wil gaan doen op creatief gebied.

Het is er in ieder geval weer voor.

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Ik heb een geweldige opendag gehad, heel veel leuke reacties op dat wat ik doe en wil gaan doen. Bedankt allemaal!

vrijdag 2 september 2011

Atelier MooiZO voor 'luie naaisters'



Zelf kleding ontwerpen en maken zonder ingewikkelde patronen en urenlang gezwoeg achter de naaimachine. “Hou het simpel en eenvoudig”, is het motto van Miranda Hoogenbosch. Zij opent op woensdag 7 september de deuren van Atelier MooiZo waar zij naailessen en creatieve  workshops gaat geven aan volwassenen en kinderen.

“Ik werk graag volgens de KISS-formule, Keep It Stupid Simple”, vertelt Miranda Hoogenbosch in haar atelier aan de Witte Kruislaan in Den Burg. De creatieve Texelse begon enkele jaren geleden met een groepje kinderen te fröbelen aan de tafel in haar woonkamer. Als moeder en gastouder van een aantal kinderen merkte zij hoeveel plezier kinderen beleven aan het ontwerpen en maken van allerlei creaties. “Het groepje werd steeds groter en ik vond het ook erg leuk om te doen. Waarom ga ik hier niet mee verder, dacht ik op een bepaald moment.” Miranda besloot zich te gaan richten op naailessen, maar dan volgens een simpele methode.

‘Luie naaister’

Haar grote voorbeeld is ontwerpster/illustratrice Pieke Stuvel, die (mode)tekeningen maakte voor landelijke dagbladen en diverse boeken publiceerde over zelfmaakmode, waaronder ‘Jurk & zo, voor de luie naaister’. Stuvel ontwierp een serie eenvoudige basispatronen voor kleding en bijpassende accessoires, zoals tassen, capes en sjaals. Miranda: “Ik heb een aantal hele leuke jurkjes, waar ik vaak complimenten over krijg. Die jurkjes maak ik zelf binnen een halfuur, inclusief stof knippen. Cursisten zijn er hooguit één of twee avonden mee bezig. Het werkt heel demotiverend om heel lang met hetzelfde bezig te zijn, vooral bij kinderen. Als je na tien lessen nog steeds geen resultaat ziet, word je het helemaal zat. En dat is jammer, want het hoeft helemaal niet zo moeilijk te zijn. Wat de kinderen willen maken hangt van hen zelf af. Er zijn een paar meiden bezig met een lappendeken. Een ander meisje komt vaak met een foto of plaatje van een kledingstuk dat ze wil maken en dan gaan we daarmee aan de gang. We maken ook knuffels, tassen en andere dingen. Alles kan en mag. Ik zorg ervoor dat het voor de kinderen haalbaar is en dat hun inspanning snel resultaat oplevert. Ik volg allerlei weblogs en doe zo veel leuke ideeën op.”

Stempelkaart
Door de enthousiaste reacties van hun kinderen, begon het ook bij een aantal ouders te kriebelen. “Zij vroegen of ik hen ook wilde leren naaien of wilde helpen bij het maken van een leuke knuffel. Ik noem het geen les, omdat ik geen coupeuse ben. Ik hou ook niet van dingen die moeten, dat blokt je creativiteit.” Cursisten hoeven bij Miranda dan ook geen ‘haute couture’ te verwachten. Wel geeft zij hen advies en ondersteuning bij het werken aan hun eigen project. Wie zelf geen naaimachine heeft, kan gebruik maken van één van de naaimachines die in atelier aanwezig zijn. “Iedereen is bezig met iets anders. Zo moet de één ergens een rits inzetten, terwijl een ander kleding, een lappendeken of een tas maakt. In een groep werken is niet alleen gezellig, je inspireert elkaar ook.” Zowel kinderen als volwassenen krijgen een stempelkaart voor tien lessen. Wie een keertje niet kan komen, hoeft dus ook geen lesgeld te betalen.


Biologische stoffen
Miranda maakt haar creaties van tweedehands en/of biologisch materiaal. “Het tweedehands materiaal betreft nog knappe kleding en mooie lappen die ik koop bij Fase2 of die ik krijg van mensen die weten dat ik er graag mee werk. De biologische stoffen koop ik in via een groothandel en die verkoop ik ook per meter.” Zowel de stoffen als aanverwante artikelen zoals wasnoten, garen en boeken zijn binnenkort online te koop via de webshop op www.atelier-mooizo.nl

Miranda borrelt van de ideeën en heeft nog veel meer creatieve plannen. Zo wil zij iedere laatste zondag van de maand een ‘Crafty Sunday’ organiseren, te beginnen op 24 september van 14.00 tot 17.00 uur. “Niets moet, alles mag”, is hier het motto. “Er staan vele materialen op tafel, er is keuze uit diverse stoffen en iedereen neemt zelf wat materiaal mee. Dit kan variëren van schelpen en touw, tot kralen of een oud kledingstuk. Het is in ieder geval de bedoeling dat het door iedereen gebruikt kan worden. Wat we maken hangt van de groep af, we gaan gewoon lekker aan de gang en maken ieder ons eigen kunstwerkje. Geen voorbeelden, maar gewoon je creatieve brein aan het werk zetten.” Daarnaast wil Miranda aan de slag met een groep pubers vanaf 12 jaar, die zelf kleding en accessoires gaan ontwerpen en maken. De bedoeling is het eindresultaat tijdens een modeshow te laten zien aan familie en bekenden. “Dat lijkt mij helemaal te gek”, aldus Miranda. Ervaring is niet vereist, er wordt gewerkt volgens de methode van  Pieke Stuvel.


 


Op woensdag 7 september opent Atelier MooiZo officieel haar deuren. Tijdens de ‘Grand Opening’ is iedereen van 10.00 tot 17.00 en van 20.00 tot 22.00 uur welkom een kijkje te nemen in het atelier.


Atelier MooiZo

Witte Kruislaan 1
1791 EG Den Burg

www.atelier-mooizo.nl

Miranda Hoogenbosch, tel. 06-45760434.