maandag 29 augustus 2011

Rondleiding door mijn atelier.

De grote werktafel, nu klaar voor de Crafty Sundy. Opgeruimd perfect om patroon te tekenen of om  mijn lappendekens op uit te spreiden.

Wat is een atelier zonder opberkasten. Alles in dichte bakken ivm de huisstofmijtallergie van mijn oudste dochter. Al is het ook erg praktisch, je kunt zo zien wat erin zit. De schommelstoel dient als denkplaats. Meestal met een kop thee en stukje chocola erbij.

Nog meer stof, er kunnen nog heel wat projecten gemaakt worden!

De naai en les tafel, hier kunnen 6 naaimachines staan, ruimte genoeg voor iedereen.

Mijn planken waar niet teveel op mag staan! Anders vallen ze uit de muur. Het buro gebruik ik om foto's in te plakken, de klep is dicht, dan kun je de sooi erin niet zien!

Andere kant van de sta-tafel. Je kunt hier met zijn tienen omheen staan.

Mijn hulp, Duplo en Siepie. Ze laten graag zien welke stofjes lekker zacht liggen en wat ik toch niet goed heb opgeruimd. Meneer en mevrouw spelen graag met bolletjes wol, pijpenragers, katoenen balletjes en lapjes. Na het spelen zoeken ze het meest zachte lapje op om vervolgens de hele dag te gaan slapen.

Muisjes

Kim en Lotte kunnen het ook;

Afgelopen maandag is ons nichtje geboren. Imke heet ze. Er moest natuurlijk wat moois gemaakt worden voor Imke. Kim en Lotte zijn aan de slag gegaan.
Het resultaat mag er zijn.

Ze hebben het helemaal zelf gedaan allebei, het enige dat ik gedaan heb is afgehecht voor beide en Lotte iets geholpen met knippen.


Dit bewijs maar dat meisjes van 3 en 5 ook heel goed kunnen naaien! Ik ben supertrots op ze in ieder geval.

donderdag 11 augustus 2011

Webshop en de rest

En de webshop blijft maar 'bijna' klaar. Wat een werk zeg.

Jorian is druk bezig een logo te maken, hij word echt prachtig. Jorian maakt altijd een aantal opzetjes maar ik kan niet kiezen welke ik het mooist vind, ze zijn allemaal mooi. Wellicht een stuk of 10 websites openen zodat er op elke site één kan komen.

Morgen eerst maar eens een planning gaan maken. Op het moment loop ik over van bedenksels en weet ik niet waar ik moet beginnen om een begin te maken van het begin waar ik het begin niet van weet. In principe ben ik natuurlijk al begonnen maar weet ik niet vanwaar ik nu verder moet om het begin af te maken. Ingewikkeld, ja, zo gaat het dus in mijn hoofd ook. En dan de verschillende producten waar ik voor achter het naaimachine wil duiken moeten er ook nog komen en dan dit en dat. pfff. Heerlijk een eigen onderneming beginnen. Ik kan niet wachten tot de website online gaat en ik alles voor mijn Grand Opening in orde heb.

Dus aan de gang met een planning. En dan de planning nog navolgen.

dinsdag 2 augustus 2011

Markten en workshops.

Morgen weer naar de Folkoremarkt in Den Burg. Ik heb er al zin in. Net de de kar volgepakt, klaar voor vertrek. Van 10.00 uur tot 16.00 uur kun je me weer vinden voor een van de banken.
Morgen met nieuwe haarbandjes voor jong en oud. Ook is er de mogelijkheid om zelf een mooie ketting, armband of haarband van zpagettie met kraaltjes te maken.

Zaterdag op vakantiepark De Krim in de Cocksdorp gaat heel erg leuk. Dan sta ik  binnen in het Paviljoen met een klein kraampje volgeladen met stofjes, kralen, zpagettie, wol etc.. En natuurlijk heel veel voorbeelden van ideeën om te maken. De dames en/of heren zijn gemiddeld zon 45 minuten bezig om prachtige werkstukken te maken.

Een tijd lang heb ik geprobeerd om deze workshops ook aan te bieden op mijn marktkraam. Helaas werd dit helemaal niet gedaan. Daarom heb ik besloten om hiermee te stoppen.
Deze week ga ik kijken of een korte klus, je eigen haarband, armband of ketting maken, wel aanslaat. Hier ben je maar 10 minuutjes mee bezig en je hebt een prachtig resultaat.

Dus uitproberen maar woensdag en donderdag!!!

Tot woensdag of donderdag!